Повідомлено про підозру шахрайці, яка ошукала киян на ₴4 млн.

Київською місцевою прокуратурою № 5 повідомлено про підозру 34-річній киянці, яка шляхом обману заволоділа грошовими коштами 9 мешканців столиці на суму близько 4 мільйонів гривень.

Переслідуючи мету власного збагачення зловмисниця створювала у потерпілих хибне уявлення про те, що вона є успішною, заможною людиною з міцними соціальними зв’язками та можливостями. Будучи офіційно ніде не працюючою, жінка представлялась посадовцем ГПУ, а свого чоловіка рекомендувала як співробітника СБУ. Зловмисниця переконувала громадян, що завдяки зв’язкам має можливість придбання зі знижкою елітних авто, техніки «Apple», туристичних путівок тощо.

На изображении может находиться: один или несколько человек

Отримавши від довірливих громадян грошові кошти, шахрайка обіцяла упродовж місяця виконати замовлення, але у дійсності розпоряджалася коштами на власний розсуд.

Згідно матеріалами слідства, упродовж січня–липня 2019 року жертвами шахрайки стали 9 громадян, яким завдано збитків на суму майже 4 мільйонів гривень.

За результатами розслідування жінці повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 185, ч. ч. 2, 3, 4 ст. 190 КК України. Вирішується питання щодо обрання їй запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Слідчі дії тривають. Встановлюються спільники підозрюваної та інші епізоди шахрайських дій.

Прес-служба прокуратури міста Києва

You may also like...