Працювали на ворога — двох мешканців прикордонного Вовчанська судитимуть за державну зраду

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно молодика і жінки за фактом державної зради, вчиненої за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, у січні 2023 року двоє мешканців Вовчанська налагодили контакт з представником російських спецслужб і погодились працювати на ворога за грошову винагороду.

Молодик і жінка збирали інформацію про розташування у Вовчанську та Чугуївському районі українських військових та передавали ворогам через месенджер із вказівкою координат.

Крім того, молодик отримав ще і додаткове завдання щодо збору даних про розміщення фортифікаційних споруд — блокпостів на території м. Вовчанськ. Він виконав вороже завдання та передав всю інформацію російському представнику.

Отриману інформацію ворог використовував у подальшому для наведення ударів по території району.

Обох поплічників ворога викрили на початку квітня цього року. Наразі обвинувачені перебувають під вартою. Справу розглядатимуть у Чугуївському міському суді Харківської області.

Досудове розслідування та оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Харківська обласна прокуратура

You may also like...