Приховане умисне вбивство: слідчому поліції повідомлено про підозру (відео)

За процесуального керівництва прокуратури Харківської області повідомлено про підозру слідчому Новобаварського ВП ГУНП в Харківській області у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 396 КК України (приховування особливо тяжкого злочину — умисного вбивства).

За інформацією начальника відділу прокуратури Харківської області Володимира Лимаря, у ході досудового розслідування встановлено, що 8 листопада 2013 року на березі річки Уди в Новобаварському районі м. Харкова, поблизу залізничної станції «Нова Баварія», виявлено труп чоловіка. Відповідно до висновку судово-медичної експертизи, смерть чоловіка мала явно насильницький характер. За вказаним фактом було розпочато кримінальне провадження.

Проведення досудового розслідування було доручено слідчому СВ Жовтневого РВ ХМУ УМВС в Харківській області капітану міліції, який на теперішній час займає посаду слідчого Новобаварського відділу поліції ГУНП в Харківській області.

Вказаний слідчий, усвідомлюючи, що смерть чоловіка була насильницькою, вирішив приховати вбивство. Він вніс недостовірні дані про закриття кримінального провадження до ЄРДР, не направив копію відповідної постанови прокурору та утримував матеріали кримінального провадження у своєму службовому кабінеті.

Перелічені дії слідчого призвели до невжиття необхідних заходів щодо встановлення осіб, які скоїли умисне вбивство, та повторного скоєння ними аналогічного злочину при обтяжуючих обставинах, передбаченого ч. 2 ст. 115 КК України.

У ході обшуку, проведеного у службовому кабінеті слідчого, вилучено документи, які є доказами злочину.

Питання про обрання запобіжного заходу та відсторонення поліціянта від займаної посади вирішується.

Досудове розслідування здійснює територіальне управління ДБР, розташоване у м. Полтаві, оперативний супровід — ДВБ Національної поліції України.

Підозрюваному загрожує покарання у виді арешту на строк до трьох місяців або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Харківської області

You may also like...