Прокуратура через суд повертає вкрадену «земельними» шахраями ділянку вартістю ₴14 млн.

Київська місцева прокуратура №10 вимагає повернути у комунальну власність земельну ділянку вартістю понад 14 млн гривень у Голосіївському районі міста, яку незаконно привласнили шахраї.

Згідно матеріалів кримінального провадження, у 2018 році зловмисники на підставі підробленого державного акту зареєстрували право власності на вказану земельну ділянку за третьою особою.

Нет описания фото.

Згодом, незважаючи на скасування незаконного рішення про державну реєстрацію права власності, зловмисники знову переоформили на себе земельну ділянку, використавши при цьому підроблені документи.

Зважаючи на те, що Київською міською радою рішення про відчуження земельної ділянки не приймалося, місцева прокуратура звернулась до Голосіївського районного суду м. Києва з вимогою скасувати рішення про державну реєстрацію права власності, визнати недійсними договори купівлі-продажу та договору іпотеки земельної ділянки.

Крім того, до суду скеровані обвинувальні акти відносно двох осіб, причетних до шахрайської оборудки із цим майном. Дії зловмисників кваліфіковані за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) та за ч. 4 ст. 358 (підроблення документів) КК України.

Прес-служба прокуратури міста Києва

You may also like...