Прокурори призначені Венедиктовою замість обвинувачення, фактично стали на захист Татарова

Офіс генпрокурора відкликав клопотання про обрання заступнику голови Офісу президента Олегу Татарову запобіжного заходу, повідомляє “Радіо Свобода”.

Вищий антикорупційний суд України задовольнив прохання Офісу генерального прокурора відкликати клопотання про арешт заступника голови Офісу президента Олега Татарова, передає кореспондент Радіо Свобода.

Венедіктова вночі, по-шахрайськи забрала У НАБУ справу покидька Татарова |  АРГУМЕНТ

Рішення остаточне та оскарженню не підлягає.

За словами прокурора, він не може стверджувати, що підозра достатньо обґрунтована.

Офіс генерального прокурора пізно ввечері 23 грудня змінив підслідність справи Татарова, забравши її в Національного антикорупційного бюро і передавши Службі безпеки. Через це засідання ВАКС про запобіжний захід Татарову переносили двічі.

Національне антикорупційне бюро України відкрило кримінальне провадження через можливе незаконне втручання генпрокурора Ірини Венедіктової у справу заступника Офісу президента Олега Татарова.

У НАБУ розкритикували дії ОГП і заявили, що вони мають на меті унеможливити обрання запобіжного заходу Татарову. У прокуратурі ситуацію не коментували.

Татаров заявив, що  нібито дізнався про зміну підслідності зі ЗМІ. Він збирається наполягати на проведенні всіх судових слухань, «щоб усі докази були досліджені і щоб суд дав незалежну і якісну оцінку всім доказам, які надав орган досудового розслідування».

У НАБУ наголошують, що «мають докази того, що заступник керівника Офісу президента, у минулому – топпосадовець державної компанії «УкрБуд» – причетний до надання неправомірної вигоди за забезпечення видачі недостовірного письмового висновку судового експерта у справі щодо заволодіння 81 млн грн Національної гвардії України».

You may also like...