СБУ викрила оборудку на закупівлі спецодягу для “Укрзалізниці”

СБУ викрила у Харкові оборудку на закупівлі речового майна для потреб АТ «Укрзалізниця». Сума укладених договорів становить 1,7 млн. грн.

За матеріалами СБУ, повідомлено про підозру заступнику керівника структурного підрозділу регіональної філії «Південна залізниця».

Возможно, это изображение (на открытом воздухе)

За даними слідства, у 2019 році посадовці держпідприємства уклали декілька договорів з представниками місцевої фірми на закупівлю майна. Відповідно до підписаних документів, комерсанти мали постачати спецодяг для працівників, що обслуговують електричні мережі залізниці.

Встановлено, що придбана за державні гроші продукція не відповідала встановленим стандартам та умовам укладених договорів. Під час виробництва спецодягу, ділки використали більш дешеві матеріали сумнівної якості, а реалізували товар як високовартісний.

Для цього, учасники оборудки внесли недостовірні відомості до звітної документації.

Наразі тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності.

Заходи з викриття правопорушення проводили співробітники Управління СБУ в Харківській області спільно зі слідчими Національної поліції та за процесуального керівництва Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова.

Управління СБ України в Харківській області

You may also like...