Справу щодо викрадення працівником поліції охорони пістолета з місця вбивства відомого ювеліра скеровано до суду

Слідчими центрального апарату Державного бюро розслідувань за процесуального керівництва Генеральної прокуратури України завершено досудове розслідування кримінального провадження за фактом крадіжки працівником поліції охорони пістолета з місця вчинення вбивства власника ювелірного бізнесу.

Про цей йдеться в повідомленні прес-служби ДБР.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 5 березня 2019 року працівник Управління поліції охорони в місті Києві разом із своїм напарником прибув за викликом на місце скоєння злочину. Підійшовши до автомобіля марки «Мерседес», інспектори виявили на водійському сидінні невідомого чоловіка, який перебував без ознак життя.

У подальшому співробітник поліції охорони побачив у кишені переднього пасажирського сидіння автомобіля пістолет марки «Форт-12Р» калібру 9 мм і поклав його до кишені своєї куртки. Згодом поліцейський залишив його в салоні службового автомобіля.

У ході проведення огляду службового автомобіля працівників поліції було виявлено та вилучено зазначений пістолет. Також із метою дослідження відеозаписів вилучили відеореєстратор, що знаходився в автомобілі поліції.

Працівник поліції, який був зобов’язаний забезпечувати охорону місця події, недоторканість обстановки, збереження слідів і речових доказів, грубо порушив вимоги чинного законодавства. Його дії кваліфіковано за ч.1 ст.185 Кримінального кодексу України (таємне викрадення чужого майна).

У разі доведення винуватості підозрюваного, який вчинив крадіжку з місця вбивства, йому загрожує покарання в вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

You may also like...