Столичні поліцейські затримали псевдомінера-рецидивіста

Фігурант, перебуваючи на іспитовому терміні за неправдиве повідомлення про замінування, знову скоїв аналогічний злочин: повідомив про закладену вибухівку в адмінбудівлі.

Близько першої години ночі до поліції надійшло повідомлення про замінування адміністративної будівлі у Солом’янському районі столиці. На адресу відразу ж виїхали вибухотехніки, кінологи зі службовими собаками, слідчо-оперативна група, «швидка» та рятувальники.

На изображении может находиться: на улице

Фахівці ретельно обстежили об’єкт: вибухових пристроїв чи речовин не знайшли. Завдяки проведеним оперативно-розшуковим заходам поліцейські за декілька хвилин встановили особу псевдомінера, а співробітники полку поліції особливого призначення №1 затримали 30-річного зловмисника у його квартирі.

Поліцейським чоловік зізнався у скоєному та розповів, що залишився незадоволеним якістю роботи працівників установи, розміщеній у «замінованій» будівлі. Тож вирішив помститися їм, повідомивши про нібито закладену у приміщенні вибухівку.

Примітно, що затриманий у 2018 році вже був судимий за аналогічний злочин. Суд призначив йому покарання у вигляді трьох років позбавлення волі із іспитовим півторарічним терміном.

Наразі зловмиснику загрожує до восьми років ув’язнення, адже слідчі Солом’янського управління поліції кваліфікували його дії за ч. 2 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності, вчинене повторно) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо: нещодавно Голосіївський районний суд призначив покарання псевдомінеру школи.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...