Столичні правоохоронці повідомили про підозру неповнолітньому викрадачу автомобіля

Зловмисник з товаришем завели транспортний засіб та намагався виїхати з парковки. За скоєний злочин найближчі п’ять років молодик проведе за ґратами.

Мешканець будинку з балкону помітив, що в салоні транспортного засобу перебувають невідомі і одразу зателефонував сусіду, якому належить ВАЗ. Власник автівки негайно повідомив на спецлінію 102, що на вулиці Кирилівській намагаються викрасти його автомобіль. На вказану адресу виїхала слідчо-оперативна група Оболонського управління поліції.

Правоохоронці затримали молодиків на місці скоєння злочину, один з них сидів за кермом, а інший спостерігав за «вправністю» товариша.

Встановлено, що неповнолітній ножем зламав дверний замок автівки і шляхом з’єднання дротів завів її та намагався виїхати з паркувального майданчику.

Зловмисником виявився 17-річний учень столичного училища, раніше не судимий. Фігуранта затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчий оголосив неповнолітньому про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. За вчинене парубку загрожує обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...