Столичні поліцейські вилучили у мешканця Дарницького району кулемет (фото)

Зброю вилучено та направлено на експертне дослідження. За незаконне зберігання зброї правопорушнику загрожує до семи років ув’язнення.

Працівники відділу боротьби з незаконним обігом зброї та вибухівки управління карного розшуку столичного главку поліції з’ясували, що мешканець Дарницького району Києва зберігає зброю. За силової підтримки бійців полку поліції особливого призначення №1, оперативники провели обшук у квартирі чоловіка та роззброїли його.

У квартирі 44-річного киянина поліцейські виявили кулемет Калашникова, копмлектуючі до нього та до автомату Калашникова. Встановлено, що зброю він знайшов минулого року у лісосмузі Київської області, де раніше проходили бойові дії.

Детективи главку поліції внесли даний факт до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України – незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі. Після проведення експертизи буде вирішуватись питання щодо повідомлення фігуранту про підозру.

Поліція Києва нагадує –  за незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами передбачено кримінальну відповідальність. У разі, якщо Ви володієте інформацією про незаконне зберігання зброї та боєприпасів, просимо повідомити про це за номером 102 або поліцейським у найближчому відділі чи відділенні поліції. Анонімність гарантовано!

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...