Столичного держвиконавця судитимуть за хабарництво

Подільською окружною прокуратурою міста Києва за матеріалами Центрального апарату СБ України скеровано до суду обвинувальний акт відносно старшого державного виконавця одного із районних відділів державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що зловмисник вимагав 2 тисяч доларів США з громадянки за не вжиття заходів з реалізації вилученого автомобіля «Ренж Ровер Спорт».

Возможно, это изображение 4 человека и текст «киёвська мыська прокуратура T полкомбанк ٣ хабар у2 y 2 тис. доларв сша- судитимуть державного виконавця»

У ході контролю за вчиненням злочину правоохоронці задокументували одержання держвиконавцем неправомірної вигоди двома частинами. Під час одержання другого траншу у сумі 1,4 тис. доларів США зловмисника затримали.

Наразі обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

За вчинене зловмиснику загрожує покарання у виді 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Київська міська прокуратура

You may also like...