Судитимуть бухгалтера, яка привласнила кошти, призначені для харчування дошкільнят

Ювенальними прокурорами Києво-Святошинської місцевої прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно спеціаліста бухгалтерії відділу освіти Васильківської міськради, за фактами привласнення майна, шляхом зловживання службовим становищем та підроблення документів (ч.ч. 1,3 ст. 191, ч.ч.2,3,4 ст.358 КК України).

Слідством встановлено, що з грудня 2019 по лютий 2020 року посадовиця, будучі матеріально-відповідальною особою, приймала від представників дошкільних навчальних закладів готівкові кошти, в якості плати за харчування, для внесення їх на розрахунковий рахунок у Державній казначейській службі.

На изображении может находиться: 1 человек

Усього за вказаний період їй було передано 77 тисяч гривень, які зловмисниця привласнила, підробивши квитанції та касові документи.

Наразі досудове слідство у вказаному провадженні завершено. Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті. Під час досудового розслідування кошти відшкодовано в повному обсязі.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Київської обласної прокуратури

You may also like...