За розтрату ₴10,5 млн. на будівництві казарм судитимуть експосадовця ЗСУ

Спеціалізованою прокуратурою у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника Східного територіального квартирно-експлуатаційного управління Збройних Сил України за фактом недбалого ставлення до військової служби, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану (ч. 3 ст. 425 КК України).

Розслідуванням встановлено, що експосадовець у 2018 році не перевірив фактичні обсяги виконаних робіт під час будівництва чотирьох казарм у м. Маріуполь Донецької області, хоча мав відповідний обов’язок. Він безпідставно підписав офіційні документи. Це стало підставою для оплати завищених обсягів підрядних робіт, які фактично підприємства-підрядники не виконували. Державі завдано понад 10,5 млн грн збитків.

Розтрата на будівництві казарм зі збитками 10,5 млн грн – судитимуть експосадовця ЗСУ

Досудове розслідування здійснювалось слідчими третього слідчого відділу (з дислокацією у м. Маріуполі) територіального управління ДБР, розташованого у м. Краматорську.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком.

Офіс Генпрокурора

You may also like...