Судитимуть одну з учасниць проведення так званого «референдуму» 2014 року на Луганщині

Прокуратурою Луганської області до суду скеровано обвинувальний акт за підозрою «голови виборчої комісії» так званого «референдуму» у м. Лисичанську у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України (умисні дії, вчинені за попередньою змовою групою осіб, направлені на зміну меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що навесні 2014 року мешканка м. Лисичанська, вступивши у злочинну змову з іншими особами, стосовно яких є окремі кримінальні провадження, добровільно очолила так звану «виборчу комісію» незаконного «референдуму» на підтримку «Акту про державну самостійність Луганської народної республіки».

Жінка безпосередньо займалася підготовкою до псевдореферендуму, організацією роботи «членів комісії», контролювала процес голосування, а також залучалася до прийому документів від виборців та видачі «бюлетенів». По завершенню «волевиявлення», яке проводилося у приміщенні навчального закладу, під головуванням вказаної особи здійснено підрахунок «бюлетенів» та їх передачу для оголошення результатів незаконного «референдуму» на Луганщині.

Під час досудового розслідування жінка повністю визнала свою провину у вчиненні вказаного злочину, щиро розкаялася, активно сприяла розкриттю злочину та викриттю інших співучасників.

На даний час досудове розслідування завершено. Обвинувальний акт скеровано до суду разом з угодою про визнання винуватості.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 110 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

Андрій Лисенко, речник ГПУ

You may also like...