Судитимуть злочинну групу, що займалася масштабними шахрайськими схемами

Затримання учасників цієї групи відбулося у серпні 2019 року в Одесі. Вчора, 11 січня, слідчі завершили досудове розслідування та скерували справу до суду для подальшого розгляду в судовому порядку.

Досудове розслідування проводилося слідчими поліції Одещини, за процесуального керівництва прокуратури Одеської області та оперативного супроводження працівників Департаменту кіберполіції.

Під час проведення усіх необхідних слідчих дій правоохоронці зібрали достатню доказову базу. Додатково було встановлено причетність до діяльності організованого злочинного угрупування ще одного мешканця Одещини.

Також, під час слідства справу, яку було раніше кваліфіковано за ч.3 ст. 190 КК України, перекваліфіковано на ч.4 ст. 190 (шахрайство) КК України. Наразі чотирьом учасникам цієї групи загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Кіберполіція вкотре наголошує на необхідності дотримання правил особистої безпеки під час онлайн-шопінгу, особливо що стосується дороговартісних покупок. Відтак, радимо:

– для здійснення дороговартісних покупок використовувати сайти офіційних представництв торгової марки

– уважно перевіряти назву необхідного сайту.  Відмінність у назві може означати, що Ви потрапили не на оригінальний ресурс, а на фішинговий сайт

– Перевірте невідомий номер, банківську картку чи посилання на сумнівний сайт на сайті кіберпліції у розділі «Стоп фрауд». Можливо шахраї вже є у базі Кіберполіції

– перед укладанням договору ретельно ознайомлюйтеся з текстом договору купівлі-продажу, а також читайте на різних ресурсах відгуки та коментарі щодо обраної компанії

– Використовуйте післяплату. Це унеможливить шанси шахраїв заволодіти Вашими коштами

Департамент кіберполіції України

You may also like...