Судимий за вбивство чернівчанин сів за кермо п’яним, порушив ПДР та пред’явив підроблені водійські права

Відносно фігуранта правоохоронці склали адмінматеріали за чотирма статями Кодексу України про адміністративні правопорушення й повідомили про підозру у підробці та використанні водійського посвідчення. Скоєні  протиправні дії можуть обернутися для чоловіка покаранням у вигляді обмеження волі на строк до двох років.

Правопорушника викрили співробітники Березівського районного відділу поліції на місцевому ринку. Він, керуючи автомобілем «Toyota», створював на дорозі аварійні ситуації та небезпеку для інших учасників дорожнього руху. Вимогу поліцейських про зупинку водій проігнорував, однак заблокувавши автівку порушника, стражам порядку вдалося його зупинити. Чоловік мав зовнішні ознаки алкогольного сп’яніння, але від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на його встановлення відмовився. Також керманич надав правоохоронцям для перевірки водійське посвідчення, яке викликало у них сумнів у справжності.

сів за кермо у стані сп’яніння, порушив пдр та пред’явив підроблене посвідчення водія: на одещині поліцейські викрили раніше судимого жителя міста чернівці у низці правопорушень

Відносно водія поліцейські винесли постанову за ч. 2 ст. 126 (керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом) Кодексу України про адміністративні правопорушення і на місці винесли рішення про накладення штрафу у розмірі 3,4 тис. гривень. Крім цього, правоохоронці склали відносно чоловіка протоколи за ч. 1 ст. 130 (за відмову від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного сп’яніння), ч. 2 ст. 122-2 (за невиконання вимог поліцейського про зупинку), ст. 185 (за злісну непокору законному розпорядженню або вимозі поліцейського при виконанні ним службових обов’язків) КУпАП. Адміністративні матеріали скерували до суду, який, розглянувши їх, наклав на правопорушника штраф у сумі 17 тис. грн та позбавив права керувати транспортними засобами протягом року.

Водійське посвідчення з місця події вилучили дізнавачі та в рамках розпочатого ними кримінального провадження скерували на експертизу. Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що правопорушник в одній із соціальних мереж знайшов особу, якій надав свої персональні дані та фото, на підставі яких вона й виготовила та передала фігуранту недійсний документ.

«За результатами висновків експертів, які підтвердили, що посвідчення не відповідає встановленому зразку аналогічного бланку посвідчення водія, яке перебуває в офіційному обліку на території України, фігуранту повідомили про підозру у пособництві у підробленні офіційного документа, який видається установою, що надає права, з метою використання іншою особою, а також у використанні завідомо підробленого документа. Ці правопорушення кваліфікуються за ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 358  та ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України. Відповідно до чинного законодавства, чоловіку загрожує покарання у вигляді штрафу до 17 тисяч гривень або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років. Матеріали щодо особи, яка підробила посвідчення водія, поліцейські виділили в окреме провадження, розслідування якого наразі триває», – розповіла старший дізнавач Березівського районного відділу поліції Каріна Іринчук.

Зазначимо, що підозрюваний не вперше скоїв злочин – він вже має судимість за вбивство.

Відділ комунікації поліції Одещини
(за матеріалами Березівського РВП)

You may also like...