Судитимуть чоловіка, який самовільно зайняв земельну ділянку в Одесі та побудував на ній автомийку

Правопорушник відкрив бізнес на земельній ділянці, яка перебуває у комунальній власності територіальної громади. За скоєне йому загрожує до трьох років обмеження волі.

Протиправні дії чоловіка виявили та задокументували слідчі відділення поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 1 під процесуальним керівництвом Суворовської окружної прокуратури міста Одеси.

Правоохоронці встановили, що громадянин самовільно зайняв розташовану на вулиці Проценка земельну ділянку. І хоча одеситу було відомо, що вона належить громаді, не маючи жодних дозвільних документів, він самовільно побудував на ній автомийку самообслуговування. На нерухомій комунальній власності були зведені одноповерхова нежитлова капітальна будівля для тимчасового перебування людей з водопостачанням, каналізацією, водовідведенням, електроосвітленням та вбиральнею, а також чотири металеві навіси – пости для миття автомобілів з усім необхідним інженерним обладнанням.

«На незаконно зведені споруди накладено арешт, а правопорушнику висунуто обвинувачення за ч. 3 ст. 197-1 Кримінального кодексу України у самовільному будівництві будівель або споруд на самовільно зайнятій земельній ділянці. Відповідно до чинного законодавства, таке правопорушення карається штрафом від 17 до 68 тисяч гривень або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років. Обвинувальний акт скерований до суду», – розповіла слідча територіального підрозділу поліції Катерина Абхінадзе.

Одеське районне управління поліції № 1

You may also like...