У Баштанському районі затримали торговця зброєю та вибухівкою (фото)

Гранати, тротилові шашки та набої до автоматичної зброї – усе це фігурант збув за 10 тисяч гривень. Зловмисника слідчі затримали та повідомили про підозру. Йому загрожує до семи років ув’язнення.

Під час реалізації оперативної інформації та після проведення низки оперативних заходів слідчі слідчого управління обласного главку поліції спільно зі співробітниками управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ за силової підтримки спецпризначенців та за процесуального керівництва обласної прокуратури затримали 53-річного мешканця Баштанки одразу після збуту озброєння.

На місці події правоохоронці вилучили ручний протитанковий гранатомет, дві ручних гранати наступальні, ручну гранату дистанційну, чотири підривачі до них, три тротилові шашки, 180 набоїв калібром 5,45 мм та 10 тисяч гривень, які фігурант отримав за продаж зброї.

Правоохоронці встановили, що зловмисник раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини. Торгівця зброєю поліцейські затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За даним фактом слідчі повідомили зловмиснику про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». Йому загрожує до семи років позбавлення волі.

Наразі правоохоронці встановлюють канал надходження зброї та можливих спільників фігуранта.

Найближчим часом суд обиратиме йому запобіжний захід.

Триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області

You may also like...