У Харкові поліцейські викрили групу осіб у сутенерстві

До складу злочинного угруповання входили шість чоловіків. Слідчі повідомили про підозру у скоєнні злочину всім учасникам групи.

За словами слідчого СУ ГУНП в Харківській області Дмитра Сидоренка, в рамках досудового розслідування, відкритого у вересні 2020 року за ч. 2 ст. 303 (сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією) Кримінального кодексу України, слідчі та працівники Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, викрили шістьох осіб у сутенерстві по відношенню до жінок, які займалися проституцією у Московському районі Харкова.

Як з’ясувалося, зловмисники входять до складу громадської організації «Міжнародний комітет захисту прав людини».

Також поліцейські встановили, що організував незаконну діяльність 29-річний житель Харкова. Четверо інших чоловіків віком від 20 до 35 років працювали позмінно та забезпечували охорону «повій», організацію транспорту для їх переміщення до клієнтів з метою надання сексуальних послуг. Також поліцейські встановили 12 жінок, які займалися проституцією.

В січні 2021 року слідчі відділу слідчого управління спільно з працівниками Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУНП в Харківській області під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури затримали учасників злочинної групи.

Слідчі провели обшуки за місцями мешкання та в транспортних засобах фігурантів. Під час обшуків вилучено гроші, отримані від злочинної діяльності, банківські картки, мобільні телефони, газовий балончик, травматичні пістолети з резиновими кулями, документи, особисті записи.

На даний час повідомлено про підозру у скоєнні злочину всім учасникам злочинної групи. П’ятьом чоловікам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, ще одному підозрюваному – цілодобовий домашній арешт. Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Харківської області

You may also like...