У Києві поліція викрила осіб в організації «сітки» підкупу виборців

За голосування за певного кандидата у депутати громадянам пропонували 1000 гривень винагороди.

Поліцейські встановили, що до організації «сітки» підкупу виборців причетні кандидат в депутати від однієї із політичних сил та його помічник. За голос вони пропонували 1000 гривень: 500 гривень – до виборів і стільки ж після надання підтвердження про голосування за конкретного кандидата.

Сьогодні, 22 жовтня, оперативники управління стратегічних розслідувань у місті Києві спільно зі слідчими поліції Києва під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури викрили осіб під час отримання коштів для подальшого підкупу виборців. Крім цього, у зловмисників вилучили список із зазначенням громадян, які мають намір продати свої голоси за конкретного кандидата.

Вирішується питання про затримання зловмисників у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, повідомлення їм про підозру та обрання запобіжного заходу.

Розслідується кримінальне провадження за ч. 4 ст. 160 (Підкуп виборця, учасника референдуму) Кримінального кодексу України. За таке правопорушення передбачено до семи років позбавлення волі.

Наразі проводяться слідчі дії.

Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України

You may also like...