У Києві судитимуть посадовця, викритого на одержанні 2500 доларів хабара

Прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт щодо головного державного ревізора-інспектора Ірпінського відділення Вишгородської ОДПІ ГУДФС у Київській області за фактом одержання неправомірної вигоди.

Ревізора-інспектора затримали у листопаді 2019 року в м. Ірпінь після отримання від приватного підприємця грошових коштів в розмірі 2 500 доларів США. Вказані кошти службовець одержав за не вжиття заходів з примусового стягнення податкового боргу, в тому числі не проведення процедури опису та накладання арешту на майно підприємства.

Наразі обвинувальний акт за підозрою вказаної особи у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, скеровано до суду для розгляду по суті.

Санкція статі передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури міста Києва

You may also like...