Члени злочинного угруповання продавали неіснуючі будматеріали від імені відомої держкомпані

Троє мешканців обласного центру викладали фейкові оголошення про продаж будівельних матеріалів на одному з популярних інтернет-майданчиків.

Правоохоронці завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт. Зловмисникам загрожує до 8 років позбавлення волі.

Троє мешканців обласного центру на відомому торгівельному майданчику викладали оголошення про продаж будівельних матеріалів за заниженими цінами, яких не мали в наявності. Організатор злочинної діяльності та двоє його спільників спілкувалися із замовниками, видаючи себе за працівників відомої державної будівельної компанії.

Головною умовою оформлення замовлення була передплата. В подальшому отримані кошти фігуранти виводили на підконтрольні рахунки та витрачали на власні потреби.

Встановлено, що у такий спосіб зловмисники встигли ошукати 17 потерпілих із різних областей України. Загальна сума збитків перевищує 100 тисяч гривень.

Кіберполіція радить обирати післяплату при купівлі товарів в інтернеті та дотримуватися рекомендацій безпечного онлайн-шопінгу.

Національна поліція України

You may also like...