У Києві судять 4 зловмисників, які вербували українців наркокур’єрами в РФ

Прокуратура міста Києва скерувала до суду обвинувальний акт відносно 4 осіб, які завербували 23 громадян України та перевезли їх до Російської Федерації з метою втягнення у злочинну діяльність, пов’язану зі збутом наркотичних засобів та психотропних речовин.

Так, злочинці розміщали у мережі інтернет оголошення про працевлаштування у Російській Федерації начебто кур’єром, після чого організовували переміщення бажаючих до Російської Федерації.

У подальшому, на території Російської Федерації зловмисники шляхом обману під приводом доставки різних товарів експлуатували громадян України для здійснення збуту наркотичних засобів та психотропних речовин.

Внаслідок вказаних злочинних дій громадяни України були затримані правоохоронними органами Російської Федерації та на даний час перебувають у місцях позбавлення волі за вироками судів РФ.

На даний час за процесуального керівництва прокуратури міста Києва слідчими СУ ГУ НП в м. Києві завершено досудове розслідування у даному кримінальному провадженні. Обвинувальний акт за обвинуваченням 4 осіб у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 149 КК України направлено до Солом’янського районного суду міста Києва для розгляду по суті.

Троє фігурантів перебувають під вартою, один – під домашнім арештом.

Крім того, триває досудове розслідування за фактом переміщення до Російської Федерації ще понад 200 громадян України з метою експлуатації у формі втягнення у злочинну діяльність, пов’язану зі збутом наркотичних засобів та психотропних речовин.

Прес-служба прокуратури міста Києва

You may also like...