У Києві викрили групу шахраїв, які намагались заволодіти 200 тис. доларів киянина

За ці гроші зловмисники пообіцяли передати у власність чоловіку майновий комплекс, який належить одному із публічних акціонерних товариств, де фігуранти займають керівні посади.

Правопорушникам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

На изображении может находиться: 1 человек, сидит и в помещении

Співробітники слідчого управління поліції Києва та Служби безпеки України під процесуальним керівництвом столичної прокуратури викрили групу осіб під час отримання грошових коштів.

Заступник начальника відділу слідчого управління поліції Києва Яків Мельник розповів, що фігурантами виявились двоє чоловіків і двоє жінок, 1966, 1967, 1980 та 1987 років народження:

«Фактично дані особи не мали жодних повноважень передавати у власність майно підприємства. Однак вони вигадали шахрайську схему для незаконного збагачення. Аби реалізувати свої наміри, радник керівника змовився з першим заступником голови правління підприємства, адвокатом та ріелтором. Фігуранти пообіцяли потерпілому, що за 200 тисяч доларів США він нібито зможе оформити на себе майновий комплекс».

Організатора шахрайської схеми поліцейські затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Також правоохоронці провели невідкладні обшуки у банку, де відбувалась передача грошей, та на підприємстві, під час яких вилучили речові докази: документи щодо відчуження майна та гроші.

«За даним фактом розпочате досудове розслідування за частиною 4 статті 190 Кримінального кодексу України, це – шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах. Вирішується питання про оголошення підозри організатору злочинної схеми. Щодо інших трьох вирішується питання про їх процесуальний статус у кримінальному провадженні», – додав правоохоронець.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...