У Києві виявили чотири контейнери з контрабандним електротранспортом

Товар переправляли транзитом через Україну.

Про це повідомляє пресслужба Державної митної служби України.

Фото: ДМС

Так, товар надійшов до України з Китаю контейнерним потягом. Далі контейнери підприємці планували везти до Бельгії та Угорщини.

За документами, в цих чотирьох контейнерах переміщувалася 31 тонна інвентарю та приладдя для занять фізкультурою, гімнастикою або атлетикою загальною вартістю 53,2 тисяч доларів: інерційні велотренажери, кронштейни для гантелей, килимки, висувні драбини, стелажі для зберігання тощо.

Однак під час митного огляду вантажу співробітники митниці виявили, що замість заявленого в документах, підприємці везли: електросамокати, електровелосипеди, гіроборди, гіроскутери, електроскутери, електроскейти, моноколеса, електроборди, блендери, операційні світильники, холодильники, інвалідні коляски з електроприводом, роботи-пилососи, шліфульвальні машинки тощо.

Товар вилучили, його точна вартість буде визначена згодом. Попередньо, ціна є у декілька десятків разів вищою від заявленої в документах.

За виявленим фактом порушення митних правил Київською митницею складено протоколи за статтею 483 Митного кодексу України. // Діло

You may also like...