У Києві затримали двох одеситів, ймовірно, причетних до підпалу автомобіля на Печерську

Зловмисники кинули в автомобіль палаючу пляшку з невідомою речовиною, внаслідок чого сталось загоряння. Далі чоловіки намагались втекти, проте їх зупинили правоохоронці через деякий час після скоєння злочину. Розпочато кримінальне провадження.

До поліції Києва надійшла інформація про підпал автомобіля на вулиці Анрі Барбюса, що у Печерському районі столиці. На місце негайно прибули оперативники та слідчі, які задокументували злочин.

У ході відпрацювання кримінального правопорушення працівники управління карного розшуку поліції Києва спільно зі співробітниками департаменту карного розшуку НПУ розкрили зухвалий злочин та затримали двох чоловіків, які обґрунтовано підозрюються у підпалі автомобіля місцевого мешканця.

Тимчасово виконуючий обов’язки начальника столичного главку поліції Віктор Нечитайло розповів, що до злочину спільники готувались заздалегідь:

«Попередньо ми встановили, що чоловіки прийшли до авто вже з підпаленою пляшкою, а для скоєння злочину обрали нічний час, щоби уникнути свідків. Прибувши на місце, спільники кинули в іномарку пляшку з невідомою легкозаймистою речовиною, внаслідок чого вона загорілась. Після скоєння злочину чоловіки намагалися втекти, однак правоохоронці через деякий час  зупинили та затримали їх».

У подальшому слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів поліції Києва затримали зловмисників у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ними виявились уродженці Одеси, 1974 та 1978 років народження, раніше судимі за майнові злочини.

«Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною другою статті 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Наразі слідчі повідомили зловмисникам про підозру та готують клопотання до суду про обрання запобіжного заходу. Їм загрожує до десяти років тюремного ув’язнення», – повідомив полковник поліції.

Окрім цього, правоохоронці встановлюють ймовірного замовника злочину, його обставини та мотиви. Триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...