У Києві затримали двох зловмисників, які пограбували поштове відділення

Поблизу пошти порушники порозрізали пакунки із товаром та намагались втекти, однак їх дії помітила місцева мешканка. Завдяки цьому одного із зловмисників встигли затримати співробітники пошти, а іншого вже розшукали правоохоронці. Фігурантам загрожує до десяти років позбавлення волі.

До поліції Києва надійшло повідомлення про те, що поблизу відділення на вулиці Метрологічній співробітники пошти затримали невідомого чоловіка, який разом зі спільником викрав товари з посилок. Оперативний черговий одразу направив за вказаною адресою наряд правоохоронців для встановлення обставин інциденту.

Як повідомив начальник Голосіївського управління поліції Араік Кочкадамян, по приїзду на місце події працівники поліції поспілкувались із місцевою мешканкою, яка помітила дії зловмисників:

«Жінка побачила, як невідомі поблизу пункту відправки розрізали ножем пакунки з товаром, однак жодного з працівників пошти біля них не було. Вона намагалась зупинити чоловіків, проте у відповідь на її зауваження порушники почали тікати із награбованим. Після цього киянка негайно розповіла про дії зловмисників працівникам закладу, які в свою чергу затримали одного із втікачів».

У ході проведення оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили другого фігуранта та затримали його неподалік місця скоєння злочину. Під час поверхневої перевірки правоохоронці виявили у порушників привласнені речі з посилок.

«Серед викраденого чоловіками ми виявили елементи тактичного одягу – рукавиці, наколінники та взуття. Порушниками виявились раніше не судимі 28-річний та 39-річний місцеві жителі, яких ми затримали у порядку статті 208 Кримінального кодексу України» – додав підполковник поліції.

Під процесуальним керівництвом Голосіївської окружної прокуратури слідчі повідомили фігурантам про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України – грабіж, вчинений у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану та наразі вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу. Правопорушникам загрожує до десяти років тюремного ув’язнення.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...