У Кропивницькому керівника підприємства підозрюють у привласненні більше 400 тисяч гривень

Керівника одного з підприємств обласного центру підозрюють у привласненні понад 400 тисяч гривень державних коштів, які виділялися на ремонт сільського будинку культури.

Про це медіапорталу DOZOR повідомили в прокуратурі області.

За версією слідства, керівник приватного підприємства на підставі договору укладеного з органом місцевого самоврядування зобов’язувався здійснити капітальний ремонт, а саме – відремонтувати покрівлю та провести внутрішнє оздоблення будинку культури в одному із сіл Устинівського району. Підприємець завищив обсяг виконаних робіт, привласнивши в такий спосіб державні кошти у розмірі 433 тисячі гривень.

Наразі керівнику підприємства повідомили про підозру за ч.5 ст. 191  ( привласнення чужого майна, вчинене в особливо великому розмірі) та ч. 2 ст. 366 ( службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років з позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна. Вказане кримінальне провадження розслідує  СУ Головного Управління Нацполіції в області.

You may also like...