У передмісті Одеси «комерсантка» заморила породистого коня

Півроку тварина мучилася в тісному сараї. Кінь намагався вирватися на свободу й в розпачі бився об двері та стіни своєї “в’язниці”.

У передмісті Одеси породистого коня заморили голодом: тварину тримали в темному сараї, зоозахисники не змогли її врятувати.

У передмісті Одеси породистого коня заморили голодом / Фото надані Олександрою Гарбар

Фото надані Олександрою Гарбар

Про це УНІАН повідомила представник зоозахисної громадської організації “А-Хімса” Олександра Гарбарь. За її словами, виснаженого коня на прізвисько Білий Парус місцеві жителі виявили лежачим в полі, недалеко від селища Усатове. Обурені люди звернулися до поліції та зоозахисників.

За даними Гарбарь, породисту тварину власниця купила півроку тому, щоб “заробляти гроші”.

“Вона хотіла використовувати благородну тварину в комерційних цілях – в центрі Одеси фотографувати, катати “клієнтів” та інше. При цьому, вона тримала коня в тісному сараї, в якому не було навіть соломи. Нещасний кінь спав на голій землі, у власних випорожненнях…”,- розповіла зоозахисниця.

Вона стверджує, що кінь був весь в ранах та синцях, голова й очі – в ударах. Він намагався вирватися на свободу та в розпачі бився об двері та стіни сараю.

“Завдяки титанічним зусиллям, ми змогли його забрати і перевезли в безпечне місце. Ветеринари зробили все можливе, але 3-річний Парус помер. Помер від крайнього ступеня виснаження, його мучителька карала його позбавленням їжі і води”, – стверджує Грабар.

За фактом загибелі Білого Паруса відкрито провадження за ч. 1 ст. 299 (жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу України. Як уточнила Олександра Гарбарь, для встановлення причини смерті тварини призначена експертиза.

Зоозахисниця додала, що у господині закатованої тварини є ще собака породи “Пекінес”, зовнішній вигляд якої залишає бажати кращого. За словами місцевих жителів, зокрема, у нього врослий в шию нашийник. // УНІАН

You may also like...