У районі проведення ООС керівника військово-цивільної адміністрації викрито під час одержання хабара

За процесуального керівництва військової прокуратури Луганського гарнізону, слідчими ГУНП в Луганській області спільно зі співробітниками УЗЕ в Луганській області ДЗЕ НП України, в рамках контролю за вчиненням злочину, у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 КК України, задокументовано факт вимагання та одержання керівником військово-цивільної адміністрації м. Щастя майором С., який був відряджений із складу Збройних Сил України для заміщення посади керівника ВЦА, неправомірної вигоди в сумі 12 тис грн від приватного підприємця за видачу розпорядження про надання дозволу на розміщення тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності.

Військовослужбовця відразу після одержання неправомірної вигоди затримано в порядку ст. 208 КПК України. Кошти виявлено та вилучено в повному обсязі під час проведення огляду місця події.

На даний час проведено першочергові слідчі (розшукові) дії.

Вказаному військовослужбовцю повідомлено про підозру. Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

You may also like...