У столичного наркодилера під час обшуку у квартирі виявили бойову гранату

Санкціонований обшук проводився за фактом документування збуту наркотиків. Однак, окрім заборонених речовин, у зловмисника виявили гранату РГД-5 зі запалом. Виявлене направили на експертні дослідження. За даним фактом розпочато кримінальне провадження.

У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 307 ( Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України, слідчі Солом’янського управління поліції провели у квартирі місцевого мешканця санкціонований обшук.

Нет описания фото.

Під час проведення слідчих дій у помешканні поліцейські виявили та вилучили речовини, схожі на канабіс і амфетамін, а також пакунок із таблетками, попередньо – екстазі. Заборонені речовини вилучили та направили на експертне дослідження.

Нет описания фото.

Окрім цього, у квартирі фігуранта правоохоронці знайшли предмет, схожий на гранату. За висновком вибухотехніків, вилучений предмет є бойовою гранатою РГД-5 із запалом УЗГРМ-2.

Зловмисника затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Затриманий – 49-річний киянин, який раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків.

Слідчим Солом’янського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. За вчинення даного кримінального правопорушення чоловіку загрожує до семи років ув’язнення.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...