У столиці двох чоловіків затримали за розбійний напад

Співучасники увірвалися у приватний будинок, побили і зв’язали власника, після чого заволоділи особистими речами та майном потерпілого. Фігурантам оголошено про підозру у скоєнні злочину: їм загрожує до 12-ти років ув’язнення із конфіскацією майна.

До поліції надійшло повідомлення про розбійний напад на господаря будинку в Дарницькому районі Києва. На місце події відразу виїхали слідчо-оперативні групи головного та районного управлінь поліції, а також бригада швидкої медичної допомоги.

На изображении может находиться: один или несколько человек и шляпа

Заявниця пояснила, що близько доби її 80-річний батько не виходив на зв’язок, а коли вона приїхала провідати родича, побачила його з тілесними ушкодженнями у непритомному стані та зв’язаним мотузкою. При цьому, з будинку зникли мисливська рушниця, мобільний телефон, банківські картки, електричні та будівельні інструменти.

Під час оперативно-розшукових заходів працівники кримінальної поліції територіального управління поліції спільно із співробітниками карного розшуку столичного главку встановили місцезнаходження та затримали двох підозрюваних у вчиненні цього зухвалого злочину.

Ними виявилися двоє 38-річних чоловіка, які вже мали за плечима кримінальний досвід. Один з них був двічі судимий за вчинення крадіжок, інший – за злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків.

Правоохоронці встановили, що затримані готувалися до скоєння нападу заздалегідь. Коли пенсіонер залишився один вдома, зловмисники увірвалися до житла, побили потерпілого, зв’язали руки та ноги мотузкою і викрали його майно – зброю, телефон, кредитки та інструменти. До моменту затримання вони встигли передати своєму поплічнику банківську картку дідуся, з якої було знято понад 40 000 гривень.

Слідчим відділом Дарницького управління поліції проводиться досудове розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Фігурантам загрожує до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нападникам обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб із альтернативою внесення застави: 210 тисяч гривень організатору злочину і 630 тисяч гривень безпосередньому виконавцю.

У рамках розслідування кримінального провадження підозрюваних перевіряють на причетність до вчинення аналогічних правопорушень на території столиці.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...