У столиці судитимуть групу осіб, які займалися сутенерством

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 2 завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт відносно організованої групи з 5 осіб, які тривалий час займались сутенерством (ч. 3 ст. 303 КК України).

Встановлено, що група осіб налагодила бізнес з надання послуг сексуального характеру в орендованих квартирах на території Дарницького району міста Києва.

Возможно, это изображение (один или несколько человек и в помещении)

Організаторами незаконного бізнесу виявилась подружня пара, яка залучила до своєї злочинної діяльності ще двох осіб на ролі адміністраторів, які відповідали на телефонні дзвінки клієнтів та займались організаційною роботою.

Возможно, это изображение (один или несколько человек)

Для того, щоб рекламувати свої послуги, організатори залучили ще одну особу, яка займалась підготовкою та розміщенням рекламних оголошень на тематичних сайтах. За допомогою оголошень учасники групи знаходили жінок для зайняття проституцією. Останні зобов’язувались перераховувати організаторам частину отриманих коштів, а залишок розподіляти між собою.

Вартість послуг становила від 1600 до 2500 гривень за годину.

Учасників групи затримали у грудні 2020 року за результатами тривалого проведення негласних слідчих (розшукових) дій.

За вчинене обвинуваченим загрожує покарання від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими Дарницького УП ГУНП у м. Києві.

Нагадуємо, що відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Київська міська прокуратура

You may also like...