У столиці затримали чоловіка, який викрав авто знайомого

За даним фактом розпочате кримінальне провадження. Фігуранту загрожує до восьми років позбавлення волі.

До Деснянського управління поліції звернувся місцевий мешканець і повідомив, що з вулиці Пухівська викрали його автомобіль. Правоохоронці розпочали його пошуки, повідомивши інформацію усім патрулям. Згодом на проспекті Маяковського патрульні поліцейські зупинили машину, зазначену в орієнтуванні. На місце для документування події відразу виїхала слідчо-оперативна група Деснянського управління поліції.

На изображении может находиться: автомобиль, ночь и на улице

Як розповів тимчасовий виконувач обов’язків начальника відділу кримінальної поліції Деснянського управління поліції Андрій Табала, за кермом поліцейські виявили чоловіка напідпитку, а під панеллю приборів – пошкоджені дроти:

«Молодик розповів, що машину взяв у свого знайомого покататися, зламавши при цьому замки дверцят та запалення. Фігуранта затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Він – раніше судимий мешканець столиці, 1991 року народження».

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Затриманому загрожує до восьми років ув’язнення з конфіскацією майна або без такої. Окрім цього, на чоловіка складено протокол за ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...