У столиці викрили чергову схему «відмивання» доходів, одержаних злочинним шляхом

Поліцейські встановили організаторів псевдоінвестиційної кампанії та криптообмінної системи, яка здійснювала приховані фінансові операції на території України та рф. У результаті українці вкладали свої гроші, які у подальшому потрапляли у рф.

Слідчими розслідування злочинів у сфері господарської діяльності слідчого управління поліції Києва за процесуального керівництва Київської міської прокуратури задокументовано злочинну діяльність групи осіб, яка організувала схему відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом.

Возможно, это изображение текст

Встановлено, що організаторка зі співучасниками створила з використанням підконтрольних веб-ресурсів платіжний механізм, що дозволяє здійснювати приховані фінансові операції, які активно використовуються громадянами держави-агресора та діяли на території України. Основною метою було залучення активів від фізичних осіб з метою їх нібито подальшої реалізації шляхом електронних торгів, інвестування у криптовалютні токени та в галузь вирощування медичного канабісу.

У ході досудового розслідування слідчі зібрали докази, що підтверджують отримання виплат громадянами рф від вкладів громадян України. За результатами проведених обшуків в офісному приміщенні слідчі вилучили комп’ютерну техніку та документи, які підтверджують злочинну діяльність.

Крім того, слідчими вжито заходів щодо припинення функціонування вказаного незаконного механізму, поінформовано компетентні органи задля блокування виводу активів отриманих незаконним шляхом.

Відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за 2 ст. 209 Кримінального кодексу України – легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...