У Сумах викрили на хабарі прокурора

Співробітники Головного управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБ України викрили на отриманні хабара прокурора Сумської місцевої прокуратури.

Оперативники спецслужби встановили, що посадовець за посередництва адвоката вимагав та одержав від фігуранта кримінального провадження за фактом розтрати чужого майна та службової недбалості три з половиною тисячі доларів США. У таку суму чиновник оцінив укладання з обвинуваченим угоди про визнання провини та призначення покарання не повʼязаного з позбавленням волі.

Правоохоронці затримали зловмисників згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України в обласному центрі після отримання заключної суми неправомірної вигоди.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру у скоєнні злочину передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Тривають невідкладні слідчі дії для встановлення всіх обставин справи.

Операція із викриття зловмисників проводилася спільно зі слідчими Центрального апарату ДБР під процесуальним керівництвом Генеральної інспекції Генеральної прокуратури України.

Прес-центр СБ України

You may also like...