У Запоріжжі працівників автошколи викрито на вимаганні хабарів

Охочі отримати водійські посвідчення, які проходили навчання в одній із автошкіл Запоріжжя, могли отримати позитивний результат здачі практичного іспиту з водіння лише за умови надання хабаря. Правоохоронці вже затримали одну з учасниць корупційної схеми – адміністраторку навчального закладу – та проводять перевірку на причетність до злочинних дій співробітників сервісних центрів.

Працівники Запорізького управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ встановили схему систематичного отримання неправомірної вигоди, яка діяла в одній із автошкіл Запоріжжя. Зокрема слухачі закладу могли розраховувати на успішну здачу екзамену з водіння авто лише за умови надання хабаря.

Возможно, это изображение (автомобиль и на открытом воздухе)

Інструктори автошколи перед початком іспиту скеровували екзаменуючих до адміністратора закладу, який відкрито зазначав, що безпроблемна здача можлива тільки при сплаті 6 000 гривень.

Правоохоронці задокументували співробітницю автошколи на вимаганні грошей зі слухачки. Лише на третій спробі здачі екзамену, після надання ученицею зазначеної суми, їй погодили позитивний результат.

Возможно, это изображение (в помещении)

33-річну адміністраторку закладу затримали оперативники внутрішньої безпеки Нацполіції та слідчі відділу поліції №2 Запорізького районного управління поліції. Під час санкціонованих обшуків вилучено мобільні телефони, «чорнові» записи, службову документацію, банківські картки та 21 комплект документів з анкетами слухачів автошколи, до яких були прикріплені гроші.

За процесуального керівництва Вознесенівської окружної прокуратури міста Запоріжжя слідчі поліції готують оголошення про підозру фігурантці, затриманій в процесуальному порядку. Тривають подальші слідчі дії з метою встановлення інших учасників злочинної змови, зокрема і серед співробітників сервісних центрів, та притягнення їх до відповідальності.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...