У Запоріжжі СБУ блокувала спробу вивезення з України товарів військового призначення

У Запоріжжі співробітники Служби безпеки України попередили факт незаконного вивезення з України товарів військового призначення, які підлягають обов`язковому експортному контролю.

Оперативники спецслужби встановили, що мешканець Запоріжжя намагався переправити до Східної Азії комплектуючі до авіаційних двигунів, які використовуються у військовій та цивільній авіації. Для цього він скористався однією із міжнародних кур’єрських служб доставки.

Співробітники спецслужби вилучили відправлення після передачі зловмисником посилки до поштової служби. У ході подальших санкціонованих слідчих дій за місцем проживання чоловіка оперативники СБУ задокументували відсутність у «торгівця» дозволу Державної служби експортного контролю України на здійснення міжнародних передач цієї групи товарів.

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 333 Кримінального кодексу України вирішується питання щодо оголошення зловмиснику про підозру у скоєнні злочину.

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення походження вилучених товарів військового призначення та інших осіб причетних до протиправної діяльності.

Прес-центр СБ України

You may also like...