У Житомирі чоловіка затримали за вимагання неіснуючого боргу

4 лютого увечері на одній з вулиць обласного центру поліцейські за процесуального керівництва обласної прокуратури затримали 23-річного молодика. Чоловік обгрунтовано підозрюється у вимаганні грошей, що супроводжувалось погрозами фізичної розправи над потерпілим. Такі дії караються ув’язненням терміном до 7 років.

Близько 20:00 на одній з центральних вулиць міста слідчі Слідчого управління ГУНП затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України 23-річного житомирянина.

Чоловік обгрунтовано підозрюється у вимаганні передачі чужого майна та грошових коштів за неіснуючий борг, поєднаному з погрозою заподіяння тяжких тілесних ушкоджень.

Досудове розслідування проводиться за ознаками  кримінального діяння, передбаченого ч. 2 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України.

Раніше молодик  уже притягувався до кримінальної відповідальності. Наразі вирішується питання про оголошення затриманому про підозру та обрання йому міри запобіжного заходу.

Відповідно до чинного законодавства вказані діяння караються позбавленням волі на термін від 3 до 7 років.

Відділ комунікації поліції Житомирської області

You may also like...