В Харківській області попередили замовне вбивство фермера

Слідчі прокуратури області спільно з УСБУ в області попередили замовне вбивство 51-річного зміївського підприємця.

За даними слідства, організатором злочину виявився знайомий потерпілого. Фермери мали тривалі приятельські та бізнес-стосунки. Часто сварилися через гроші. 42-річний підозрюваний співпрацював із фірмою потерпілого, тому добре знав про заможність фермера.

Після чергової сварки на ґрунті боргів та фінансових зобов’язань бізнес-партнер вирішив викрасти товариша, а після того, як жертва перепише на нього свої активи, – убити.

Для цього зловмисник через знайомих підшукав «кілера», якому запропонував викрасти фермера. У перемовинах з виконавцем чоловік обговорював методи залякування та катування жертви. Пропонувалося застосувати паяльник, а якщо катування не вплинуть, то вбити родину потерпілого. Також замовник наполягав на тому, що викрадений «не мав вийти живим».

Підозрюваний обіцяв добре заплатити виконавцю, як тільки активи підприємця перейдуть до нього. Лише на вирішення так званих «організаційних» питань у справі він дав близько 30 тис. грн. Гроші витрачалися на транспортні затрати, мобільний зв’язок. Окрім того, «кілер» орендував будинок у Харкові, де мала відбутися кривава розправа.

В ході спецоперації оперативники імітували викрадення фермера. Виконавець повідомив, де знаходиться потерпілий. Замовник приїхав до винайманого будинку, щоб особисто вимагати кошти у підприємця. Там він і був затриманий «на гарячому».

Чоловікові оголошено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 146, ч. 3 ст. 27 ч. 1 ст. 15 п. 6 ч. 2 ст. 115 КК України (організація викрадення людини, організація замаху на умисне вбивство на замовлення з корисливих мотивів).

Наразі на вимогу прокуратури суд обрав зловмиснику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Прес-служба прокуратури Харківської області

You may also like...