Вбивство на Херсонщині: проведено службове розслідування щодо дій працівників Каховського відділу поліції

Нагадаємо,  керівництво обласного главку поліції призначило проведення службового розслідування відносно начальника Каховського відділу поліції та працівників, які безпосередньо мали відношення до розслідування вбивства, що сталося в новорічну ніч у місті Каховка.

За результатами розслідування трьох працівників відсторонили від займаної посади, трьох – звільнили з органів внутрішніх справ, ще до трьох співробітників застосовано дисциплінарне стягнення  у вигляді неповної службової відповідності займаній посаді.

Начальник обласного главку поліції Олександр Прокудін повідомив наступне: «У результаті неналежних першочергових слідчих дій працівників Каховського відділу поліції під час розслідування вбивства чоловіка я прийняв рішення щодо  проведення службового розслідування. Відносно поліцейських застосовані найсуворіші дисциплінарні стягнення».

Зокрема, відносно керівництва Каховського відділу поліції застосовано дисциплінарне стягнення – звільнення з займаної посади. Відносно чергового відділу та відповідального від керівництва, які перебували у добовому наряді в день вбивства, а також відносно слідчого, у провадженні якого знаходилося провадження щодо вбивства чоловіка, застосоване дисциплінарне стягнення у вигляді неповної службової відповідності займаній посаді. Членів слідчо-оперативної групи, а саме слідчого та оперуповноваженого карного розшуку,  які перебували на виклику про вбивство чоловіка, звільнено з органів внутрішніх справ України.

Крім того, старший інспектор з контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи Каховського відділу поліції , який на момент злочину перебував у компанії підозрюваного, також звільнений з органів внутрішніх справ України. За результатами службового розслідування відносно останнього матеріали направлені в Державне бюро розслідувань.

Відділ комунікації поліції Херсонської області

You may also like...