Вбивство у Каховці – поліцейського судитимуть за приховування особливо тяжкого злочину

До суду скеровано обвинувальний акт відносно колишнього працівника Каховського відділу поліції Головного управління Нацполіції в Херсонській області, який обвинувачується у приховуванні особливо тяжкого злочину – вбивства (ч. 1 ст. 396 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Мелітополі.

Скеровано до суду

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДБР.

Слідством встановлено, що під час святкування Нового року, правоохоронець став свідком сварки, унаслідок якої його знайомий з вогнепальної зброї застрелив 26-річного чоловіка.

Поліцейський, без жодного примусу, погодився приховати злочин. Для цього він взяв травматичний пістолет, який мав при собі загиблий, та задля імітації умов самооборони здійснив кілька пострілів у ногу свого товариша.

Через дії поліцейського, правоохоронці деякий час розглядали хибну версію слідства – вбивства з метою самозахисту.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснюють прокурори Офісу Генерального прокурора. Оперативний супровід – Херсонське управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

У разі доведення вини, правоохоронцю загрожує покарання у вигляді арешту на строк до 3 місяців або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк.

You may also like...