Виготовлення фальсифікованого алкоголю на ₴1,3 млн. – підозрюють працівників держпідприємства НАН України

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру трьом членам організованої групи, які займалися виготовленням фальсифікованих алкогольних напоїв з метою збуту(ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 204, ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 204 КК України).

За даними слідства, з серпня 2020 по лютий 2021 року учасники організованої групи, будучи службовими особами ДП «Дослідне виробництво Інституту хімії високомолекулярних сполук» НАН України, використовуючи приміщення держпідприємства та спеціальне обладнання, організували незаконне виробництво алкогольних напоїв з метою їх подальшого збуту під виглядом відомих брендів.

Возможно, это изображение (в помещении)

Встановлено, що учасниками організованої групи незаконно виготовлено понад 5300 літрів фальсифікованих алкогольних напоїв та отримано понад 1,3 млн грн прибутку.

Наразі проводяться всі необхідні слідчі дії, спрямовані на повне, всебічне та об’єктивне дослідження обставин кримінального провадження.

Викриття злочинної діяльності здійснювалося прокурорами спільно зі слідчими Головного управління Нацполіції у м. Києві та за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань у місті Києві ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Київської міської прокуратури

You may also like...