Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Викрито схему “оздоровлення” бойовиків та військових Росії

Ділки відправляли їх на курорт в окупований Крим.

Поліція Києва та співробітники СБУ викрили схему лікуванні та оздоровлення бойовиків та російських військових. Ділки організували бізнес в тимчасомо окупованому Криму, в міста Саки, повідомили на сторінці столичної поліції в Facebook.

Фото: Поліція Києва Facebook

Вони надавали їм санаторно-курортні послуги і налагодили механізм легалізації коштів, отриманих від незаконної діяльності в Криму.

“Гроші спільники переправляли на територію України, а відтак за допомогою конвертаційних центрів знімали готівку та легалізовували шляхом проведення фінансових операцій щодо купівлі-продажу облігацій внутрішньої державної позики із використанням фінансових та страхових компаній. Під час обшуків у Києві вилучено документацію, печатки, штампи, відтиски, електронні файли з перепискою зі спільниками із Автономної Республіки Крим, а також інші предмети, що підтверджують їх протиправну діяльність”, – повідомив начальник поліції Києва Андрій Крищенко.

Фото: Поліція Києва Facebook

Організатору, уродженцю міста Дніпро, 1984 року народження, та його спільниці, уродженці Київщини, 1986 року народження, повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28 та ст. 220-2 (Фальсифікація фінансових документів та звітності фінансової організації, приховування неплатоспроможності фінансової установи або підстав для відкликання (анулювання) ліцензії фінансової установи) Кримінального кодексу України. // LB.ua

Exit mobile version