Вінницькі поліцейські викрили злочинну групу, підозрювану в крадіжці хімікатів більш ніж на ₴6 мільйонів

За вчинені протиправні дії зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Працівники  кримінальної поліції спільно зі слідчими-детективами  вінницького обласного главку поліції викрили діяльність злочинної групи, яка у квітні минулого року вчинила крадіжку засобів захисту рослин та мінеральних добрив з сільськогосподарського підприємства у смт Шпиків Тульчинського району.

За словами начальника ГУНП у Вінницькій області Івана Іщенка, цьому передувала тривала оперативна та слідча робота, проведено ряд  експертиз, зібрано речові докази, які дозволили встановити осіб, причетних до злочину.  До складу злочинної групи входили особи віком 27, 30 та 31 років.

Встановлено, що зловмисники шляхом пошкодження металевих ґрат вікна складського приміщення проникли всередину сільськогосподарського підприємства, звідки винесли мінеральні добрива та засоби захисту рослин на загальну суму понад 6 млн гривень.

Сьогодні, 9 липня, проведені обшуки за місцем проживання трьох учасників злочинної групи в Одесі та Одеській області. Фігурантам оголошено про підозру. Кримінальне провадження розпочате за ч. 5 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.  Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Крім того, за наявною інформацією підозрювані можуть бути причетні до вчинення  ряду подібних крадіжок на території Вінницької області.

Слідчі дії тривають

Відділ комунікації поліції Вінницької області

You may also like...