За 160 тисяч гривень співробітниця СІЗО постачала ув’язненим телефони та спиртне

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру співробітниці ДУ «Київський слідчий ізолятор» в одержанні неправомірної вигоди за створення особливих умов утримання в режимній установі.

Згідно з матеріалами слідства, молодший інспектор 2-ої категорії відділу режиму і охорони ДУ «Київський слідчий ізолятор» погодилася за грошову винагороду забезпечувати одному з ув’язнених та його співкамерникам більш комфортні умови утримання в СІЗО, а також передавати заборонені предмети, а саме спиртні напої, мобільні телефони, зарядні пристрої до них, SIM-картки тощо.

Возможно, это изображение (текст)

За такі послуги співробітниця СІЗО упродовж 2019 року отримувала від арештанта на банківську картку грошові кошти у сумі від 6 до 15 тисяч гривень щомісяця.

Загальна сума неправомірної вигоди, яку отримала підозрювана за цей період, склала понад 160 тис. гривень.

Вказаній службовій особі повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченому ч. 2 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди у значному розмірі, для себе, за невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища) та обрано запобіжний захід.

Крім того, ув’язненому, який надавав неправомірну вигоду співробітниці СІЗО, повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 369 КК України.

Викрито правопорушення прокурорами спільно з слідчими теруправління ДБР у м. Києві за оперативного супроводження ГУ БКОЗ СБУ.

Київська міська прокуратура

You may also like...