За катування та вбивство людини засудженро двох жителів Славутчини

Хмільне застілля закінчилося катуванням людини та вбивством, за яке двоє чоловіків будуть позбавлені волі

Ізяславський районний суд визнав двох жителів с.Улашанівка Славутського району винними в катуванні з метою спонукати потерпілого вчинити дії, що суперечать його волі, вчиненому за попередньою змовою групою осіб та одного з них – у вбивстві, пердає Depo.Хмельницький за інформацією Хмельницького апеляційного суду

Останнього суд покарав 11 роками позбавлення волі та стягнув з нього на користь доньки вбитого 300 тис. грн моральної шкоди, його спільника – сімома роками в’язниці.

За вироком, в листопаді 2016 року в с. Улашанівка Славутського району четверо місцевих чоловіків у будинку пили алкоголь. Один із них почав з’ясовувати в іншого, чи не вкрав той, бува, велосипед у його вітчима. Згодом зізнання почали з чоловіка “вибивати”. Один з гурту, вдаривши кілька разів, пішов спати, а от двоє інших – прив’язали йому на шию ланцюг і пояс від пальта та лісом повели в Славуту до вітчима, періодично шарпаючи та б’ючи. Утім, пасинок, згадавши, що йому вранці їхати на роботу до Києва, повернувся у село. А його товариш, який вів за ланцюг потерпілого, лишився з тим наодинці. Коли жертва вчергове впала на лісовій дорозі, затягнув його ланцюгом у калюжу і там втопив.

Правоохоронці кваліфікували дії обох обвинувачених за ч.2 ст. 127 КК України (катування, вчинене за попередньою змовою групою осіб), за ч. 3 ст. 146 КК України (умисне викрадення людини, вчинене за попередньою змовою групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки), та п.п. 3, 12 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивстві викраденої людини, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Проте, за результатами судового розгляду не було доведено, що обвинувачені вчинили кримінальні правопорушення, передбачені ч. 3 ст. 146 та п.п. 3, 12 ч. 2 ст. 115 КК України, тому за цими статтями суд чоловіків виправдав. А вбивство перекваліфікував на частину 1 статті 115 КК України та інкримінував його тільки одному з обвинувачених. Позаяк обвинувачення іншого ґрунтувалося тільки на показаннях його спільника, які він спростував під час розгляду справи: вказав, що обмовив товариша, хоча насправді вбивав сам.

Вирок ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційної інстанції. Обоє обвинувачених перебувають під вартою.

You may also like...