За шахрайство та підбурювання до надання хабаря у столиці затримали адвоката

10 000 доларів США, які адвокат просив нібито для позитивного рішення у справі, насправді мав намір лишити собі. Наступні вісім років він може провести за ґратами.

Задокументували злочинну діяльність фігуранта слідчі Печерського управління поліції за процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури.

шахрайство та підбурювання до надання неправомірної вигоди: столичні правоохоронці затримали адвоката

Слідством встановлено, що до адвоката звернувся знайомий щодо консультації з вибору позиції та тактики у справі за позовом дружини про усунення осіб від права спадкування, яка в подальшому може привести до отримання позитивного рішення. Отримавши всі необхідні відомості про справу, яка перебуває на розгляді у Голосіївському районному суді міста Києва, адвокат підбурив знайомого до надання неправомірної вигоди судді.

шахрайство та підбурювання до надання неправомірної вигоди: столичні правоохоронці затримали адвоката

За 10 тисяч доларів США він обіцяв допомогти у рішенні про усунення осіб від права спадкування на користь його дружини. Проте жодних дій на користь знайомого вчиняти не збирався, а кошти мав намір залишити собі.

Під час зустрічі і отримання вказаної суми неправомірної вигоди, правоохоронці затримали уродженця Черкащини, 1978 року народження, у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі фігуранту повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 190 – закінчений замах на заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчиненого у великих розмірах та ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 – схиляння до обіцянки та надання службовій особі, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди, за вчинення службовою особою в інтересах того, хто обіцяє чи надає таку вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Також слідчі звернулися до суду з клопотанням про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Слідство триває.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...