Заступника гендиректора держпідприємства на Київщині покарали за правопорушення, пов’язане з корупцією

Послідовно та принципово відстоюючи свою правову позицію, в грудні 2018 року прокуратурою області в суді доведено винуватість заступника генерального директора одного з державних підприємств Київщини у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого ч. 2 ст. 172-6 КУпАП.

Вказаний суб’єкт декларування, будучи посадовою особою юридичної особи публічного права, набувши у власність водний транспортний засіб, загальною вартістю більше 164 тис.грн., несвоєчасно подав до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави та місцевого самоврядування повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, чим порушив вимоги ст. 52 Закону України «Про запобігання корупції».

Завдяки професійній та принциповій позиції органів прокуратури області судом першої інстанції посадовця визнано винним у вчинені адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією та накладено грошове стягнення у виді штрафу.

Прокуратура Київської області, як спеціально уповноважений суб’єкт у сфері протидії корупції, і надалі вживатиме заходи, направлені на притягнення до передбаченої законодавством відповідальності осіб, які вчинили адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією.

Прес-служба прокуратури Київської області

You may also like...