Затриманий в Одесі член злочинного угруповання виявився розшукуваним за тяжкі злочини громадянином сусідньої держави

Аби уникнути відповідальності за вчинені на батьківщині розбій та вимагання, зловмисник надав правоохоронцям документи на ім’я нашого співвітчизника. Поліцейські викрили чоловіка. Зараз він чекає на арешт та екстрадицію.

Як повідомлялося раніше, у березні цього року в Одесі поліцейські затримали організатора та членів етнічного злочинного угруповання, яке промишляло на території міста крадіжками, грабежами та розбійними нападами.

На підтвердження своєї особи один з восьми затриманих надав правоохоронцям пакет документів на ім’я громадянина України, 28-річного жителя Одеської області. На їх підставі чоловікові було повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 185 та ч. 2 ст. 186 Кримінального кодексу України, а судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

В ході подальших слідчо-оперативних заходів поліцейські встановили, що відомості, надані підозрюваним щодо його особи, не відповідають дійсності. Насправді чоловік – оголошений у міжнародний розшук 35-річний громадянин сусідньої держави. Він свідомо приховав свої справжні анкетні дані, щоб уникнути відповідальності за вчинені на батьківщині тяжкі злочини. Ухвалою апеляційного суду Одеси вказаному громадянину запобіжний захід був змінений на домашній арешт. Проте на підставі зібраних  матеріалів Інтерполу працівники управління стратегічних розслідувань та батальйону поліції особливого призначення ГУНП затримали зловмисника в порядку статті 191 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі вирішується питання про його арешт та подальшу екстрадицію на батьківщину.

Тим часом обставини, за яких підозрюваний отримав українські документи, та особи, які до цього причетні, встановлюються.

Відділ комунікації поліції Одеської області

You may also like...